Next Level Ofis, Kızılırmak Mh. Eskişehir Yolu No:3 Çankaya, Ankara
Bizi Takip Edin :
SSL Güvenlik Sertifikası Önemi Nedir ?
  • 29 Aralık, 2022
  • Haruncan Sarı

SSL Güvenlik Sertifikası Önemi Nedir ?

SSL Güvenlik Sertifikası Önemi Nedir?

SSL Güvenlik Sertifikası web sitelerin de güvenli bir altyapı oluşturarak sitenize giren ziyaretçilerin ve sizin güvende olmanızı sağlar.

Tarayıcılar (Chrome, Internet Explorer, Firefox…) aracılığı ile web sitenize gelen kullanıcıların yapmış oldukları işlemler, kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilse dahi şifrelenmiş veri olduğundan dolayı çözülmesi imkansızdır.

Özellikle E-Ticaret sitelerin de bankalar tarafından zorunlu olan SSL (Secure Socket Layer) son yıllarda Google tarafından üretilen bir tarayıcı olan Chrome'da Güvenlik Sertifikası olmayan siteler "Güvenli Değil"- "Korumasız Bağlantı" olarak tanımlanmaya başlanmıştır.


Ürün ve Hizmet Sunan Firmalar İçin Önemi Nedir?

Kurumsal hizmetler veren firmanızın veya kurumunuzun sitesini ürün veya hizmet satın almak yada teklif almak gibi ihtiyaçlarından dolayı ziyaret eden kişiler bu uyarılar sebebiyle endişeye düşebilir, satın alma veya talep formu doldurmadan sitenizden çıkabilir, böylece müşteri kaybı yaşayabilirsiniz.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Açısından Önemi Nedir?

Google, aramalar da listelenen web sitelerinin de güvenlik sertifikasının kontrolünü de artık yapmaya başlamıştır. Sıralama ölçüsü olarak ise SSL sahibi olan web sitelerini daha ön sırada listeleme kriterini eklemiştir. Bu sebepten dolayı firma ve kurumunuzun web sitesi arama motorlarında kaybolmasını istemiyorsanız Güvenlik Sertifikası edinmeniz gerekmektedir.

 

SSL (Güvenlik Sertifikası) Nasıl Edineceksiniz?

Veriweb E-Güvenlik birimi, web sitenizdeki yazılım hataları ve açıkların kontrolü ile birlikte Güvenlik Sertifikası yükleme hizmeti vermektedir. https://veriweb.com.tr/e-guvenlik linkten daha detaylı bilgi edinebilir Online İşlemler sayfamızdan ise Güvenlik Sertifikanızı temin edebilirsiniz.