Next Level Ofis, Kızılırmak Mh. Eskişehir Yolu No:3 Çankaya, Ankara
Bizi Takip Edin :
ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi)
  • 29 Aralık, 2022
  • Sehernur BOZKURT

ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi)

ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi)

ETBİS, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, E-Ticaret sistemi üzerinden yapılan ticareti kayıt altına alma ve bu kayıtların istatiksel verilere dönüştürülmesi için kurulan bir sistemdir.

İnternet üzerinden ürün veya hizmet satışına başlayan kişilerin ETBİS' e kayıt yaptırma zorunluluğu 11 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ" ile başlamıştır.

E-Ticaret üzerinden ürün / hizmet satışı yapanların bu tebliğin gereğini yerine getirmemeleri durumunda 5.000 TL'den 20.000 TL ye kadar idari para cezası uygulanmaktadır.

 

ETBİS 'e Neden Kayıt Olmalısınız?

Türkiye'de hizmet vermekte olan, E-Ticaret firmalarını kayıt altına alarak, bu platformları kullanan vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamaktadır.

E-Ticaret siteniz ETBİS' de yayınlanarak güvenilir bir firma olduğunuzu müşterilerinize kanıtlamış olduğunuz için E-Ticaret yapacak herkesi bu sisteme kayıt olmalarını önermekteyiz.

 

ETBİS' e Nasıl Kayıt Olurum?

Veriweb E-Ticaret Yazılımı ETBİS' i desteklemektedir. Web sitenizi satışa hazır hale getirdikten sonra sizinle beraber resmi başvuru işlemlerini beraber gerçekleştiriyoruz. Bu yasal zorunluluğu kolayca yerine getirmenizi sağlıyoruz.